Анонси











    КП "Центр державно-приватного партнерства" Чернігівської обласної ради


    Назад

    Про стан дотримання фінансово – бюджетної дисципліни в районі за підсумками I півріччя 2014 року

    Забезпечуючи виконання плану роботи, централізованих завдань Держфінінспекції України, працівниками інспекції за січень – червень 2014 року проведено 51 контрольний захід на 47 підприємствах, в установах, організаціях, в тому числі 7 планових ревізій, 12 позапланових ревізій та 32 перевірки державних закупівель.

    Обсяг охоплених ревізіями фінансових та матеріальних ресурсів складає 57,55 млн гривень. Проведеними ревізіями виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 1107,51 тис гривень. Порушення встановлені при проведенні планових ревізій у 7 підконтрольних установах.>>>>

    За допущені порушення, виявлені в ході проведення ревізій, працівниками інспекції складено 23 протоколи про адміністративне правопорушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 23 особи, сума накладених адміністративних штрафів – 5,08 тис гривень.

    Протягом звітного періоду 2014 року, відповідно до ст. 117 Бюджетного Кодексу України за порушення бюджетного законодавства, що встановлені в 4-х бюджетних установах, направлено попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення бюджетних порушень протягом 30 календарних днів.

    За результатами проведених ревізій до об’єктів контролю застосовано 13 фінансових санкцій, у тому числі зупинено операції з бюджетними коштами – 9 фінансових санкції; призупинено бюджетних асигнувань – 3 фінансових санкції; зменшено асигнувань по 1-й бюджетній установі.

    Протягом січня – червня 2014 року забезпечено відшкодування фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму – 927,17 тис гривень.

    У звітному періоді працівниками інспекції проведено ревізії виконання сільського бюджету у 2-х сільських радах: Гремя’цькій та Кудлаїській, якими встановлено порушень фінансово-бюджетної дисципліни на суму 226,4 тис гривень, відшкодовано порушень на суму 160,4 тис гривень.

    Плановою ревізією фінансово-господарської діяльності відділу освіти Новгород-Сіверськї районної державної адміністрації виявлено фінансових порушень на суму 297,25 тис гривень, відшкодовано порушень на суму 121,3 тис гривень.

    Плановою ревізією фінансово-господарської діяльності ДП «Новгород-Сіверська лісова науково-дослідна станція» виявлено фінансових порушень на суму 194,54 тис гривень, відшкодовано порушень на суму 110,65 тис гривень.

    Взаємодія відділу з місцевими органами виконавчої влади та самоврядування протягом першого кварталу поточного року здійснювалася шляхом систематичного інформування про результати проведених ревізій. Упродовж звітного періоду районній державній адміністрації, районній та сільським радам направлено 15 інформаційно-аналітичних матеріалів за результатами проведених контрольних заходів. За результатами яких, керівниками місцевих органів влади, установ та організацій прийнято 4 управлінських рішення.

    З метою забезпечення достовірності даних про стан наповнення загального фонду державного бюджету за результатами проведених контрольних заходів щоквартально проводяться звірки з управлінням Державного казначейства в Новгород – Сіверському районі щодо зарахування платежів до державного бюджету.

    За матеріалами проведених контрольних заходів та довідками спеціалістів, залучених до перевірок, що проводились правоохоронними органами, розпочато 3 досудових розслідування. В Новгород-Сіверській міжрайонній держфініспекції існує “телефон довіри” – (04658) 2-32-81 або (04659) 2-18-31.

    Метою функціонування “телефону довіри” є надання працівниками Інспекції, в межах компетенції, визначеної законодавством, інформаційно-консультативних послуг громадськості з питань здійснення державного фінансового контролю; фіксації повідомлень про порушення чинного законодавства при витрачанні бюджетних коштів, використанні державного чи комунального майна об’єктами, підконтрольними органам служби.

    Начальник Новгород-Сіверської

    міжрайонної держфінінспекції Л.М. Багнюк 23281

    Назад

    https://www.facebook.com/nvrada.cg.gov.ua/