Анонси











    КП "Центр державно-приватного партнерства" Чернігівської обласної ради


    Назад

    Голова районної ради В’ячеслав Кауфман провів нараду за результатами загальних зборів громадян, що пройшли у січні-березні 2017 року

    Враховуючи рекомендації Чернігівської обласної ради з 20 січня по 15 березня 2017 року в 37 населених пунктах Новгород-Сіверського району були проведені загальні збори громадян за місцем проживання.

    До порядку денного зборів вносилися питання: стану виконання програм соціально-економічного розвитку та місцевих бюджетів на 2016 рік, питання організації роботи комунальних підприємств, благоустрою населених пунктів, забезпечення правопорядку на відповідних територіях, хід реалізації зауважень і пропозицій громадян, висловлених на попередніх зборах, а також про основні напрямки розвитку відповідних територій на 2017 рік.

    Для участі у проведенні зборів, враховуючи пропозиції кожної сільської ради, були сформовані робочі групи. До участі у робочих групах було залучено представників органів місцевого самоврядування – голову районної ради, депутатів районної та місцевих рад, представників виконавчої влади – в. о. голови районної державної адміністрації, заступника, начальників управлінь: соціального захисту населення районної державної адміністрації, Пенсійного фонду України в районі, відділу Держгеокадастру. Крім того, у сходах брали участь представники відділу поліції, відділу державної служби надзвичайних ситуацій, інших служб і організацій. Це дало можливість жителям сіл безпосередньо поспілкуватися з відповідальними посадовими особами з питань, що їх турбують, отримати роз’яснення щодо застосування норм чинного законодавства, висловити свої пропозиції щодо покращення життєдіяльності територіальних громад.

    Відповідно до статті 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» у 27 населених пунктах про свою роботу в раді прозвітували перед виборцями депутати районної ради.

    12 квітня голова районної ради В’ячеслав Кауфман провів нараду за результатами загальних зборів (сходів) громадян за місцем проживання, які пройшли у січні-березні 2017 року. У нараді взяли участь керівник апарату районної державної адміністрації Наталія Разумейко, начальники структурних підрозділів районної державної адміністрації, керівники підприємств, установ, організацій району, сільські голови, депутати та виконавчий апарат районної ради, засоби масової інформації.>>>>>

    Голова районної ради В’ячеслав Кауфман проінформував присутніх про результати загальних зборів громадян за місцем проживання у районі.

    На загальних зборах на адресу органів влади, керівників підприємств, організацій району громадянами висловлено ряд критичних зауважень, пропозицій, частина з яких потребує вирішення на районному рівні, інші - належать до компетенції сільських голів.

    Найхарактернішими проблемними питаннями, що потребують вирішення на районному рівні є:

    - ремонт доріг місцевого значення;

    - автобусне сполучення;

    - заміна опор під лініями електропередач;

    - видалення аварійних дерев;

    - низькі закупівельні ціни на молоко, встановлені ПрАТ «Н-Сіверський сирзавод».

    Актуальним питанням, що потребує вирішення на обласному рівні стало: ремонт обласних автомобільних доріг Н-Сіверський-Комань-Путивськ; Горбове-Об’єднане-Блистова; Полюшкине - Будо-Вороб’ївська; Новгород-Сіверський – Бирине.

    Обговорення проблемних питань, висловлених населенням під час сходів та шляхи їх вирішення відбулося за участю керівника апарату та начальників структурних підрозділів райдержадміністрації, керівників підприємств, установ, організацій району, на адресу яких були висловлені певні зауваження та пропозиції.

    За результатами наради надано ряд доручень.

    Виконавчий апарат районної ради

    Назад

    https://www.facebook.com/nvrada.cg.gov.ua/