Анонси











    КП "Центр державно-приватного партнерства" Чернігівської обласної ради


    Назад

    31-а річниця Чорнобильської катастрофи

    Серед усіх трагедій, що пережило людство, чорнобильська трагедія не має аналогів за масштабами екологічної біди, руйнівного впливу на здоров’я та життя людини. Для всього людства слово «Чорнобиль» стало символом страшної техногенної катастрофи та величезної екологічної біди. За офіційними даними від радіаційних викидів постраждали більше трьох мільйонів людей. Масштаби цієї трагедії могли бути значно більшими, якби не мужність і самопожертва героїв-ліквідаторів, які ризикуючи своїм здоров'ям та життям, встали на шляху радіаційного лиха.

    26 квітня ліквідатори аварії на Чорнобильській атомній електростанції зібралися на засідання «круглого столу» до участі у якому були запрошені керівники району та міста.>>> Під час заходу було розглянуто актуальні питання соціального захисту населення, постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи, питання щодо пільг на оплату житлово-комунальних послуг, безоплатного користування всіма видами міського та приміського транспорту (крім таксі) на території України, безплатний проїзд один раз на рік до будь-якого пункту України і назад всіма видами транспорту, безкоштовне отримання ліків, забезпечення безоплатними санаторно-курортними путівками або путівками на відпочинок. Звертаючись до присутніх голова Новгород-Сіверської районної ради В’ячеслав Кауфман висловив вдячність чорнобильцям, які ціною власного життя і здоров’я боролися з радіаційною небезпекою, аби врятувати мільйони людей. Побажав ліквідаторам міцного здоров’я, довголіття, благополуччя та впевненості у завтрашньому дні.

    Після завершення засідання "круглого столу", всі учасники заходу вирушили до пам’ятного знаку Жертвам Чорнобиля, де відбувся мітинг-реквієм. Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх загиблих, які поклали своє життя під час ліквідації ядерної катастрофи та померли від променевих хвороб.

    Керівництво району і міста, а також громадськість поклали квіти до підніжжя пам’ятника жертвам аварії на ЧАЕС.

    По завершенню заходу всі його учасники взяли участь у панахиді, що провів настоятель Успенського Собору протоієрей отець Сергій.

    Виконавчий апарат районної ради

    Назад

    https://www.facebook.com/nvrada.cg.gov.ua/