Анонси











    КП "Центр державно-приватного партнерства" Чернігівської обласної ради


    Назад

    Вишитий рушник з нагоди Дня району, претендує на увагу Книги рекордів України

    Програма цьогорічного відзначення свята району була напрочуд насиченою і колоритною. Розпочавшись виставками у міському парку святкування поступово перейшло до районного Будинку культури де розпочалось демонстрацією відеоролика про досягнення краю, продовжилось парадом рушників «Єднаймося», де свої вишивані твори продемонстрували кращі майстрині територіальних громад району.>>>

    Тріумфом же такого живописного фестивалю буде найдовший в області а, можливо, і в Україні, барвистий рушник, до творення якого доклали зусиль 26 місцевих майстринь, які поєднають свої неповторні вишиті на гаптованім полотні мотиви у єдиний «Сіверський рушник», що уособлюватиме непорушність і єдність, велич та процвітання північної перлини України Новгород-Сіверщини.

    Довжина цілого полотна, яке буде з'єднане та представлене на День Незалежності нашої держави, складатиме 12,5 м і об'єднає в собі найкращі традиції декоративно ужиткового мистецтва, збережені поколіннями Сіверських майстринь.

    Згадували Новгород-Сіверці в цей святковий день і тих земляків, що пішли на захист рідної Батьківщини і віддали своє життя за святу батьківську землю, склавши голови в боях на Сході України в ході Антитерористичної операції. Імена 5-ти з них навічно залишились в нетлінній пам'яті народу. Їх зачитали поіменно: капітан Збройних Сил України Валерій Бондаренко з с. Попівка, Олег Соломаха з Буди – Вороб'ївської, Ігор Гулевський із с. Лісконоги, Денис Черненко з Мамекиного, Ігор Мєдвєдь із Слобідки. Світлу пам'ять про героїв вшанували хвилиною мовчання, а до пам'ятного знака загиблим воїнам були покладені квіти.

    А далі урочисту частину свята відкрив намісник Спасо-Преображенського чоловічого монастиря архімандрит отець Нікадим.

    З вітальним словом до присутніх звернувся голова районної ради В’ячеслав Кауфман та від щирого серця привітав усіх з величним християнським святом Преображення Господнього - Яблучного Спаса та Днем нашого рідного району. Від імені депутатського корпусу районної ради та від себе особисто подякував всім мешканцям району, які небайдужі до долі району за добрі справи, підтримку і розуміння. Побажав нашому району процвітання, щоб щастя, любов і достаток жили на кожній його вулиці, у кожному селі, у кожній родині, об'єднуючи всіх нас у згуртовану і сильну громаду. Тільки разом, всією громадою, досягаються певні успіхи.

    Мира, добра і злагоди жителям Новгород-Сіверського району бажали перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко, депутат обласної ради Анатолій Мельник, наш земляк, генерал-майор Микола Шкарабура, Шосткинський міський голова Микола Нога, голова Коропської районної ради Михайло Мазуренко, голова Менської районної державної адміністрації Валерій Щукін. "Від імені обласної ради і від себе особисто вітаю всіх вас із Днем Новгород-Сіверського району! Новгород-Сіверщина – чудовий край, що поєднує в собі силу, мудрість, талант і працьовитість його жителів, неповторну красу краєвидів, потужний потенціал місцевих хліборобів і фермерів, представників малого та середнього бізнесу. У цей урочистий день від щирої душі бажаю усім вам міцного здоров’я, благополуччя, миру і достатку на довгі і щасливі роки!…", – зазначив у своєму зверненні до присутніх перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

    Після офіційних вітань ведучі зачитали сіверянам та гостям урочистостей святкові поздоровлення, що надійшли від білоруських друзів із місла Лельчиці, а також від уродженця Новгород-Сіверщини Миколи Васильовича Засульського, директора столичної торгово-промислової палати.

    Вшановували і старожилів району, згадавши теплими словами Юдицьку Парасковію Опанасівну із села Лісконоги, Гудіну Євдокію Кіндратівну із Дробишева, Писаренко Євдокію Семенівну з Орлівки та Пустовойт Варвару Федорівну з Мурав'їв, яким разом виповнилося майже чотириста років. Голова районної ради В'ячеслав Кауфман та виконуючий обов'язки голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко передали почесні нагороди найближчим родичам, які вручать їх бабусям безпосередньо вдома.

    Відзначили цього святкового дня і наймолодшу жительку древньої і вічно юної Новгород-Сіверщини – Поліночку, яка народилася 7 серпня цього року у родині Тимошенків із села Шептаки. Батьки маляти лишилися задоволені отриманим від керівників району подарунком.

    Нагородили в День району і школярів – переможців обласних, всеукраїнських та міжнародних олімпіад, конкурсів та фестивалів. А це – два десятки дипломантів різноманітних освітніх та культурних змагань, найбільше з яких – аж четверо – вихованці Дігтярівської ЗОШ.

    А завершився День Новгород-Сіверського району так як почався – чудовими виступами художніх колективів із усіх куточків району та прекрасним співом народного артиста країни Анатолія Гнатюка.

    Виконавчий апарат районної ради

    Назад

    https://www.facebook.com/nvrada.cg.gov.ua/