Анонси











    КП "Центр державно-приватного партнерства" Чернігівської обласної ради


    Назад

    Про результати проведення загальних зборів громадян

    Відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад» та Положення про загальні збори громадян за місцем проживання в Україні, враховуючи рекомендації Чернігівської обласної ради та Чернігівської обласної державної адміністрації з 25 січня по 29 березня 2018 року в 37 населених пунктах Новгород-Сіверського району були проведені загальні збори громадян за місцем проживання.

    Виконавчим апаратом районної ради, враховуючи пропозиції сільських голів та районної державної адміністрації був розроблений орієнтовний графік загальних зборів громадян, що доведений до відома всіх зацікавлених служб та населення шляхом розміщення на офіційному веб-сайті районної ради. На допомогу депутатам районної ради та сільським головам підготовлено методичні матеріали по проведенню сходів.

    До порядку денного зборів вносилися питання: звіти сільських голів про свою роботу, щодо стану виконання програм соціально-економічного розвитку та місцевих бюджетів на 2017 рік, питання організації роботи комунальних підприємств, благоустрою населених пунктів, а також про основні напрямки розвитку відповідних територій на 2018 рік. Дільничні офіцери поліції проінформували про забезпечення правопорядку на відповідних територіях.

    Відповідно до пункту 1 статті 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» та Регламенту роботи районної ради у сходах взяли участь 17 депутатів районної ради, які скористались своїм правом та прозвітували перед виборцями про свою депутатську діяльність.>>>>>>

    Робочі групи очолювали голова районної ради та в.о. голови райдержадміністрації. В роботі зборів громадян взяли участь керівники та працівники управління Пенсійного фонду України в Новгород-Сіверському районі, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, відділу освіти райдержадміністрації, відділу Держгеокадастру в Новгород-Сіверському районі, відділу державної служби надзвичайних ситуацій, ПрАТ «Новгород-Сіверський сирзавод», сільськогосподарських підприємств, що працюють та орендують землю на території району, комунального закладу «Новгород-Сіверський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги», дільничні офіцери поліції Новгород-Сіверського ВП ГУНП, депутати місцевих рад.

    Це дало можливість жителям сіл безпосередньо поспілкуватися з посадовими особами з питань, що їх турбують, отримати роз’яснення щодо застосування норм чинного законодавства, висловити свої пропозиції щодо покращення життєдіяльності територіальних громад.

    На адресу органів влади, керівників підприємств, установ та організацій району на загальних зборах висловлено ряд зауважень та пропозицій, проте більшість порушених на сходах питань, стосувалося роботи безпосередньо сільських голів. Це питання благоустрою населених пунктів, видалення аварійних дерев, проведення робіт по упорядкуванню стихійних сміттєзвалищ, утриманню в належному стані колодязів загального користування.

    Серед проблемних питань, що порушувались населенням, переважне місце займають питання проведення ремонту доріг загального користування місцевого значення, руйнація доріг в межах населених пунктів внаслідок руху великовагового транспорту підприємств, що орендують землю та лісгоспів, несвоєчасної виплати дотації молокоздавачам ПрАТ «Н-Сіверський сирзавод», створення сільськогосподарського кооперативу з питань заготівлі молока, питання недостатнього автобусного сполучення, заміни аварійних електроопор, забезпечення фельдшерських пунктів медпрацівниками. Майже на кожному сході на прохання населення було роз’яснено про проведення медичної реформи в районі, були питання і щодо урядової програми «Доступні ліки».

    13 квітня голова районної ради В’ячеслав Кауфман провів нараду за результатами загальних зборів громадян за місцем проживання, що пройшли у січні-березні 2018 року. Голова районної ради проінформував присутніх про результати загальних зборів громадян за місцем проживання у районі. На зауваженнях, висловлених громадянами та основних проблемах, що хвилюють населення Новгород-Сіверського району детально зупинилися керівники підприємств, установ та організацій, на адресу яких вони висловлені.

    У нараді взяли участь в.о. голови райдержадміністрації Руслан Веремієнко, заступник голови райдержадміністрації Неля Чугаєва, начальники структурних підрозділів районної державної адміністрації, керівники підприємств, установ, організацій району, сільські голови, депутати та виконавчий апарат районної ради, засоби масової інформації.

    Назад

    https://www.facebook.com/nvrada.cg.gov.ua/