Анонси











    КП "Центр державно-приватного партнерства" Чернігівської обласної ради


    Назад

    Сьогодні у районному Будинку культури вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

    Аварія, що сталася в квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства. 14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Усе людство пам`ятає про цю страшну трагедію, що забрала життя, зламала долі, лишила домівок багатьох людей та болючу рану в наших серцях. Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічними збитками.

    Сьогодні голова районної ради В’ячеслав Кауфман взяв участь в урочистостях з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, що відбулися у районному Будинку культури.>>>>>

    «Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу. Ці герої за покликом серця у перші дні прибули до Чорнобиля і практично голими руками закрили ту нищівну і смертельну загрозу, що випромінювалась із зруйнованого реактора. Вони врятували світ від значно масштабнішої катастрофи, і ми вдячні їм за це» - зазначив у своїй промові В’ячеслав Маркович.

    За сумлінну працю, виявлений героїзм і мужність в період ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, активну громадську діяльність та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Почесною грамотою Чернігівської обласної ради з нагрудним знаком до неї народжено Балабка Віктора Васильовича, учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС категорії 1.

    За особистий внесок у ліквідацію наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Почесною грамотою Новгород-Сіверської районної ради нагороджено Горбача Володимира Костянтиновича, учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС категорії 2; Сібіля Василя Федоровича, учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС категорії 2. Подяку голови Новгород-Сіверської районної ради оголошено Доропею Михайлу Олександровичу, учаснику ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС категорії 2; Ясіку Петру Федоровичу, учаснику ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС категорії 2.

    Виконавчий апарат районної ради

    Назад

    https://www.facebook.com/nvrada.cg.gov.ua/