Анонси











    КП "Центр державно-приватного партнерства" Чернігівської обласної ради


    Назад

    Відбулася остання цього року сесія районної ради

    Вчора, 21 грудня, під час 26 сесії Новгород-Сіверської районної ради депутати взяли до відома звіт голови районної ради за період з листопада 2017 по грудень 2018 року, затвердили ряд районних програм, прийняли районний бюджет на 2019 рік, внесли зміни до бюджету 2018 року, одноголосно підтримали звернення до народних депутатів України щодо відкликання законопроекту про зміну меж районів Чернігівської області та ряд інших питань. >>>>>

    Депутати активно обговорювали Програму економічного і соціального розвитку району та районний бюджет на наступний рік – пропонували підтримати роботу місцевого АТП, що забезпечує транспортним сполученням села району, цікавились створенням робочих місць, ростом середньої заробітної плати, роботою нових пересувних поштових відділень, перспективою утеплень загальноосвітніх закладів району, в тому числі Блистівського НВК, придбанням чергової квартири лікарю і чи не закриватимуть ФАПи у наступному році, ремонтом доріг. В обговоренні взяли участь депутати Сергій Пунтус, Іван Гавриленко, Микола Юрченко, Віра Бондаренко, Олександр Сбитний та інші.

    Не менш важливим стало прийняття Програми пільгового проїзду медичних працівників, що передбачає відшкодування вартості проїзду у громадському транспорті медичним працівникам, які працюють в сільській місцевості та проживають не за місцем своєї роботи та Програми розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Новгород-Сіверський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги», згідно з якою сільські ради району надаватимуть фінансову допомогу Центру на утримання медичних підрозділів Центру (фельдшерські пункти, амбулаторії), що розміщені на їх території.

    Окремо хочеться зазначити про затвердження Програми підтримки осіб з вадами зору, відповідно до якої буде надаватися безкоштовне лікування, як оперативне так і консультації, окремим категоріям жителів району з вадами зору. Такі послуги буде надавати приватне підприємство «Мікрохірургія ока Василя Шевчика», що орендують приміщення в Центрі первинної медико-санітарної допомоги. За попередніми домовленостями керівництва району з лікарем таких операцій буде приблизно дві на квартал.

    Обговорено й ряд питань, що стосуються управління об’єктами спільної власності територіальних громад району, зокрема прийнято рішення про реорганізацію комунального закладу «Новгород-Сіверська центральна районна лікарні імені І. В. Буяльського» шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство, делеговано повноваження в галузі освіти, створено комунальну установу по обслуговуванню закладів освіти району, призначено керівників деяких комунальних закладів. Дані проекти рішень внесені на розгляд ради у зв’язку з необхідністю приведення діяльності та фінансування цих структур у відповідність до вимог діючого законодавства. Також прийнято ряд майнових питань.

    А наостанок депутати одноголосно підтримали звернення Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області до народних депутатів України Амельченка В. В., Дмитренка О. М., Лаврика М. І., Медуниці О. В., Река А. О. щодо відкликання законопроекту про зміну меж районів Чернігівської області.

    Виконавчий апарат районної ради

    Назад

    https://www.facebook.com/nvrada.cg.gov.ua/