Анонси











    КП "Центр державно-приватного партнерства" Чернігівської обласної ради


    Назад

    Єдина Гайворонська родина або зі сходу в селі Гайворон

    Згідно закону, сільський голова зобов’язаний на загальних зборах раз на рік прозвітувати перед своїми виборцями. На звіт Валентина Бойка – Гайворонського сільського голови, крім односельців, завітали голова районної ради Віктор Міщук, заступник голови райдержадміністрації Галина Рибальченко, керівники місцевих сільгосппідприємств, депутати та представники районних служб.

    Як і годиться, збори розпочалися зі звітної доповіді, яка була досить змістовною та емоційною. Адже Валентин Бойко увесь час – разом із людьми, у вирі життя, прагне робити все для поліпшення добробуту земляків. Тож сільський голова найбільшу увагу звернув на фінансову сторону діяльності сільради, соціально-культурний розвиток сіл гайворонської округи та виконання програми розвитку місцевої територіальної громади. Зокрема, присутні дізналися, що бюджет виконано на 221 %. Це дало змогу вирішувати нагальні питання життєдіяльності громади, зокрема, виділялася й дотації для належного функціонування навчального та медичного закладів.

    За останніми даними, на території сільської ради проживає 474 особи. З них 43 школярі та 29 малят дошкільного віку. Значну увагу у своїй діяльності виконком приділяє соціальному захисту населення, зокрема – ветеранів війни та праці, людей з інвалідністю, осіб поважного віку, родин учасників АТО. Жителі села активно займаються волонтерською діяльністю, долучаються до збору коштів на підтримку українських військовослужбовців. Сільський голова з приємністю зазначав про налагоджену співпрацю з керівниками сільгосппідприємств, які працюють на території сільської ради, та не залишаються осторонь від проблем громади.

    Тут дбають і про дозвілля, адже гарний, охайний будинок культури, який, до речі, повністю опалюється взимку, є окрасою села. Особливу увагу приділяють і заняттям спорту, адже здорова нація – майбутнє української держави. Започатковано й випуск газети, яка має промовисту назву «Гайворонський шлях».

    На сході піднімалося чимало питань і його учасниками. Зокрема, турбує громаду стан доріг – виною тому є й рух багатовантажних автомобілів, які практично розбивають дорогу. Не менш жваво обговорювалися проблеми, що стосувалися роботи «швидкої допомоги», придбання автомобіля для ФАПу з метою надання хворим своєчасної медичної допомоги, вивезення сміття, відкриття закладу громадського харчування, заміни електроопор. Цікавились гайворонці й реформуванням медичної галузі, а саме: створенням госпітальних округів, та питанням децентралізації влади, іншими словами передачею максимуму повноважень та ресурсів на місця шляхом створення спроможних територіальних громад, про що їх інформували Віктор Міщук та Галина Рибальченко. Зокрема, посадовці наголошували, що реформування медичної галузі – на часі. Адже госпітальний округ» – це територіальне об’єднання закладів охорони здоров’я декількох районів у єдиний медичний простір за критерієм доступності, кількості населення, наявних лікувальних закладів.

    В основі госпітального округу має бути визначена головна потужна лікарня інтенсивного лікування, яка має обслуговувати певну кількість населення госпітального округу й надавати інтенсивну медичну допомогу вторинного рівня із застосуванням високих технологій. Головне завдання таких лікарень – надавати цілодобову стаціонарну інтенсивну допомогу як в екстрених, так і у планових випадках.

    Посадовці наголошували, що реформа місцевого самоврядування - одна із найважливіших реформ, спрямована для покращення якості життя людей та економічного зростання. Та Жителі Гайворона не хочуть об’єднуватися з громадами сусідніх сіл. Таку позицію вони ще раз підтвердили на загальній сходці села.

    Гайворонці мають амбітні плани, серед яких – ремонт Будинку культури, капітальний ремонт сільської лазні, облаштування торгівельного майданчика, продовження роботи з висипки доріг з ґрунтовим покриттям, встановлення твердопаливного котла в приміщенні Свято-Покровського храму, продовження роботи з вуличного освітлення села.

    Збори відбулися. Власне кажучи, кожен мешканець громади мав можливість задати запитання, висловити свою точку зору та отримати вичерпні відповіді на всі питання

    Керівники району відзначили, що громада села вкотре приємно вразила їх своєю організованістю, щирістю та небайдужістю. Як велика дружня родина вони разом із сільським головою вирішують будь-яке питання місцевого значення. Така громада заслуговує на повагу та підтримку.

    Відділ інформаційної діяльності та комунікацій
    з громадськістю апарату райдержадміністрації

    Назад

    https://www.facebook.com/nvrada.cg.gov.ua/