Анонси











    КП "Центр державно-приватного партнерства" Чернігівської обласної ради


    Назад

    Чернігівський обласний центр зайнятості повідомляє

    Лідія Падалка: «Наше завдання – наповнення бази вакансій для оперативного працевлаштування шукачів роботи»

    Це стало лейтмотивом наради обласної служби зайнятості, яка відбулася 16 вересня поточного року. Йшлося про актуальні питання діяльності служби та виклики на сучасному ринку праці.>>>

    За словами директорки обласного центру зайнятості Лідії Падалки, ринок праці досі відчуває на собі негативні наслідки минулорічних локдаунів і службі зайнятості доводиться працювати в умовах обмеженого попиту на робочу силу. Так, у банку даних обласної служби зайнятості протягом січня-серпня цього року налічувалося 11,3 тис. вакансій - на 23% менше у порівнянні з минулорічним показником. Значно поменшало і роботодавців-подавачів вакансій.

    Спостерігаються й інші негативні тенденції, а саме: гостра нестача кваліфікованих працівників певних професій, старіння робочої сили, трудова міграція та тіньова зайнятість.

    За січень-серпень 2021 року службою зайнятості взято на облік 16 тис. безробітних громадян, що на 19,6% менше, ніж за цей період торік. До активних програм зайнятості було залучено кожного третього безробітного на обліку. Зокрема, 6,4 тис. працевлаштовано, 1,5 тис. скеровано на професійне навчання, 1,6 тис. залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

    Чернігівський обласний центр зайнятості

    Назад

    https://www.facebook.com/nvrada.cg.gov.ua/