Анонси











    КП "Центр державно-приватного партнерства" Чернігівської обласної ради


    Назад

    Пройшли збори депутатів районної ради за участі керівництва районної ради, районної військової адміністрації та керівників структурних підрозділів.

     

    Депутати ознайомились з інформацією про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку на території Новгород-Сіверського району за І півріччя 2022 року, наданою Новгород-Сіверською окружною прокуратурою та Новгород-Сіверським районним відділом поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

    Упродовж шести місяців поточного року на території Новгород-Сіверського району обліковано 145 кримінальних проваджень, у тому числі 60 щодо вчинення тяжких злочинів, 20 – особливо тяжких.

    Спостерігається зниження рівня криміногенної ситуації у районі, порівняно з аналогічним періодом 2021 року, майже на 50 %. Одним із найвищих в області є відсоток розкриття злочинів, з числа облікованих, зокрема, проти життя та здоров’я особи (100% проти 94,5% середній по області), майнових злочинів та злочинів (89,9% проти 59,73% середній по області) у сфері службової діяльності (66,7% проти 50,9% середній по області).

    Також заслухали інформацію начальника фінансового відділу райдержадміністрації Дар’ї Бикової про виконання Новгород-Сіверського районного бюджету за І півріччя 2022 року. Власні доходи районного бюджету за І півріччя 2022 року значно знизились, по причині військових дій і склали 80230,00 грн (58,1 % до планових призначень).

    Обговорюючи питання структури виконавчого апарату районної ради, депутати запропонували розробити оптимальну структуру для забезпечення якісного функціонування апарату, а також для усунення кадрового дефіциту укладати строкові трудові договори на період заміщення тимчасово відсутніх працівників.

    Районною радою на минулій сесії було підтримано депутатський запит Людмили Корицької щодо відновлення роботи секторів міграційної служби у Новгород-Сіверській, Семенівській та Коропській громадах. Запит було скеровано до Державної міграційної служби України. Згідно отриманої відповіді, службою було виділено ряд територіальних підрозділів, що не покривають витрат із державного бюджету на забезпечення їх функціонування. Також враховано актуальну безпекову та міграційну ситуацію, у зв’язку з військовою агресією російської федерації. Враховуючи вжиття заходів щодо попередження загрози втрати персональних даних громадян України та пошкодження майна на сьогодні у вказаних територіальних закладах міграційної служби оголошено простій.

    Робота щодо вирішення цього питання районною радою продовжується.

    Перший заступник начальника районної військової адміністрації Володимир Шкарпітко висловив свої пропозиції щодо прийняття нової символіки об’єднаного Новгород-Сіверського району. Він запропонував депутатам, що представляють всі територіальні громади залучитись до цієї роботи й надати свої пропозиції.

    Депутати також обговорили питання відповідальності депутатів за невиконання депутатських обов’язків і систематичне невідвідування пленарних засідань сесій районної ради. Було запропоновано виконавчому апарату районної ради підготувати списки обранців, які систематично пропускають пленарні засідання, з метою подальшого ініціювання відкликання таких депутатів, у встановленому законом порядку.

     

     

    Назад

    https://www.facebook.com/nvrada.cg.gov.ua/