Анонси











    КП "Центр державно-приватного партнерства" Чернігівської обласної ради


    Назад

    2,5 мільйона українців отримали допомоги від Фонду соціального страхування України

     

    Попри повномасштабне вторгнення, допомоги за час лікування, по вагітності та пологах і на поховання продовжують отримувати всі українці, в яких настав страховий випадок.

    Упродовж минулого року Фонд соціального страхування України надав допомоги за лікарняними 2,5 мільйонам українців – з них більша частина, 1,9 мільйона, отримали виплати після 24 лютого. На це направлено більше 17 мільярдів гривень.

    Найбільше виплат отримали застраховані особи, працевлаштовані у київських роботодавців – упродовж 2022 року ФССУ профінансував для них понад 4 мільярди гривень допомог. На другому місці за обсягом виплат за лікарняними працівники Дніпропетровщини – їм виплачено майже 2 мільярди гривень, на третьому місці – Львівщина, близько 1,4 мільярда гривень.

    Також Фонд соціального страхування України продовжував здійснювати фінансування для працівників роботодавців на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, у минулому році допомоги від Фонду отримали 95 тисяч застрахованих осіб Донеччини, 15 тисяч – Луганщини та 15 тисяч – Херсонщини.

    Нагадаємо, з 01 січня 2023 року Фонд соціального страхування України передав свої завдання та функції до Пенсійного фонду. ФССУ перебуває в процесі припинення.

     

    Прес-служба виконавчої дирекції
    Фонду соціального страхування України

    Назад

    https://www.facebook.com/nvrada.cg.gov.ua/